Kan barna gjøres arveløse?

Etter arveloven har barn og andre livsarvinger krav på arv av det som man etterlater seg når man dør. Dette kalles pliktdelsarv. Det som ikke er pliktdelsarv, eller ektefellearv, kan man testamentere til hvem man vil.

Ved testament kan man for eksempel testamentere alt som overstiger pliktdelsarven til ett av barna, eller la ett barn kun få pliktdelsarv, og de andre barna dele resten.

Pliktdelsarven utgjør 2/3 av det man etterlater seg, men likevel ikke mer enn 15 ganger folketrygdens grunnbeløp til hvert barn. (Folketrygdens grunnbeløp finner du her:  https://www.nav.no/no/nav-og-samfunn/kontakt-nav/utbetalinger/grunnbelopet-i-folketrygden)

Så lenge du lever kan du gi bort så mye du vil, til hvem du vil. Det er ingen som har krav på å arve!

Vi finner de rette løsningene for deg og din familie.  

Sist oppdatert 16. mars 2022
Drammen Pride 2022

Drammen Pride 2022

Vi gratulerer Drammen med feiring av Pride i helgen!

Stadig ser vi flere som er innom kontorene våre for å skrive ektepakt eller samboeravtaler. Vi er stolte av å kunne bidra til at alle, uavhengig av legning, finner løsninger som passer best for sin familie.

Bærekraftkonferansen 2022

Bærekraftkonferansen 2022

Advokatfirma Olafsen engasjerer seg i bærekraft. Vi deltok under årets bærekraftkonferanse «Fra ord til handling» i regi av Næringsforeningen i Drammensregionen. En spennende og lærerik dag og flott arrangement!

Ny advokatfullmektig

Ny advokatfullmektig

Vi ønsker Victoria Cavallini Fevik velkommen som ny advokatfullmektig i Advokatfirma Olafsen.

Erstatning og forsikring

Erstatning og forsikring

Ved skade på bygning og andre gjenstander, og ved personskade, kan det kreves erstatning av den eller de som har forvoldt skaden.